Een goed idee

Altijd spannend, dobbelen nadat je geleveled bent. Altijd sneu als het (weer) laag een lage worp is.

Een van de belangrijkste scores voor je character is natuurlijk de Hard Porn score. Zeker in mijn campaign is deze belangrijk. Om onze nachtelijke avonturen te doorstaan kan je maar beter van goed huize komen . Ook heel belangrijk zijn je hit points.

Igor was vanavond op de koffie, ik moest die helaas zelf zetten hij wilde zeker geen xp verdienen. Tijdens ons gesprek opperde hij ineens een goed idee. Nu ben ik wel wat van hem gewend, maar toch. Zijn idee zat daar waarschijnlijk al een tijdje, want het ging allemaal veel sneller dan het normaal.

Goede Ideeën starten in het achterhoofd, en dienen zich aan als een kriebelend gevoel . Het kriebelende gevoel maakt plaats voor een samen trekkende kruin, door dit spasme schiet het Goede Idee de diepere lagen van de hersenen binnen. Op zijn tocht trekt het impulsen weg uit de oren en de ogen waardoor de gastheer meestal een ogenblik versuft lijkt. Zichzelf voedend met deze impulsiviteit, knalt het Goede Idee dan keihard door de psychedelische lagen van de hippocampus spoed zich verder naar de tong, die niet weet wat hem overkomt en alle informatie met een zweepslag over de lippen van de denker slaat. Het Goede Idee is geboren en beweegt zich spartelend door de ruimte.
Bevrijd van het Goede Idee kijkt de denker ons triomfantelijk aan. Igor had waarschijnlijk al voorwerk gedaan, er waren geen samentrekkingen in de kruin waar te nemen.

"Waarom niet een action die inzetten om nog eens te mogen dobbelen".
Pardon, AD zijn toch alleen in-game te gebruiken dacht ik nog.
"Als je vind dat je nog eens wilt dobbelen, meestal als je worp erg laag is, sta je een AD af. Vervolgens mag je nog eens dobbelen.".
hmm, en dan?
"Die Action Die krijg je niet meer terug.. althans je krijgt 'm pas terug zodra je weer een level erbij hebt"
Dit trok mijn interesse: een spannend gokje, een Action Die welke een level lang niet te gebruiken is, en als je lager dan laag gooit heb je er ook nog eens niets aan. gnagna . Aan de andere kant: hoe lager je gegooid hebt, hoe groter da kans dat je volgende worp extra hoog is, dat is immers significant bewezen.

Kortom, we hebben er een voorlopig toegekende nieuwe huisregel bij.
Bij het dobbelen voor hit points mag je een AD inleveren om nog eens te dobbelen.
Deze A
D kan je in dit level niet gebruiken, maar krijg je bij je volgend levelen terug.


Verdorie, geen koffie maar toch hadden Igor en het G.I. mij wel 50 xp afgetroggeld. Koekje erbij?

1 Comment:

  1. Anoniem said...
    hmmm. als je bedenkt dat we ongeveer 10 sessies over 1 level d oen, houdt dat in dat je dus 10 sessies lang een AD kwijt bent voor het rerollen van een HP roll. Zonder de garantie datdeze hoger wordt...verleidelijk ik weetet niet... tjong. Tuurlijk is de kans hoog dat je hoger dobbeld dan een ondergemiddelde worp.. maartoch.. denk aan de wet van de kleine getallen. statistiek is waardeloos op 2 worpen.
    Interessante optie. Is een 1d4 actiondice dan ook toffer dan een 1d4 actiondice?

Post a Comment




 

Copyright 2006| Blogger Templates by Campaign Logboek Closed modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.